Tuomolan karjatilan Ribsit

04.11.2021 | Reseptit, Uncategorized

Ribsit (leivin)uunissa

n.1-1,2kg Tuomolan karjatilan Ribsejä

Marinadi: (tästä tulee aika makea kastike, mausteita voi lisätä oman maun mukaan)

1dl CocaColaa

1dl ketsuppia

1,5rkl Sweet Chili-kastiketta (voi vaihtaa tulisempaakin)

1dl ruokosokeria

1rkl punaviinietiikkaa

3 valkosipulin kynttä

1tl savuparikajauhetta

1rkl timjamia

n.1tl hunajaa

1/2tl chilimaustetta

Hp:n Hot & Smokey spice BBQ-kastiketta, oman maun mukaan.

Esikeitä ribsit suolalla maustetussa vedessä. Laita kattilaan sen verran vettä, että ribsit peittyy. Keitä sen verran, kunnes liha alkaa irtoamaan luista (n.50-60min).

Mittaa marinadin kaikki aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Sekoita välillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Laita ribsit vuokaan ja laita vuoan päälle folio. Laita 100-120 asteiseen leivinuuniin tai tavalliseen uuniin noin kahdeksi tunniksi. Ota folio pois ja sivele loppuvaiheessa lihojen pintaan marinadia ja anna olla vielä hetki uunissa (15-30min).

Tarjoa ribsit esim. ranskalaisten kanssa.