Ribsit (leivin)uunissa
n.1-1,2kg Tuomolan karjatilan Ribsejä
Marinadi: (tästä tulee aika makea kastike, mausteita voi lisätä oman maun mukaan)
1dl CocaColaa
1dl ketsuppia
1,5rkl Sweet Chili-kastiketta (voi vaihtaa tulisempaakin)
1dl ruokosokeria
1rkl punaviinietiikkaa
3 valkosipulin kynttä
1tl savuparikajauhetta
1rkl timjamia
n.1tl hunajaa
1/2tl chilimaustetta
Hp:n Hot & Smokey spice BBQ-kastiketta, oman maun mukaan.
Esikeitä ribsit suolalla maustetussa vedessä. Laita kattilaan sen verran vettä, että ribsit peittyy. Keitä sen verran, kunnes liha alkaa irtoamaan luista (n.50-60min).
Mittaa marinadin kaikki aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Sekoita välillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Laita ribsit vuokaan ja laita vuoan päälle folio. Laita 100-120 asteiseen leivinuuniin tai tavalliseen uuniin noin kahdeksi tunniksi. Ota folio pois ja sivele loppuvaiheessa lihojen pintaan marinadia ja anna olla vielä hetki uunissa (15-30min).
Tarjoa ribsit esim. ranskalaisten kanssa.